Evropa

Češka policija potvrdila: Napadač sa fakulteta takođe je ubica muškarca i dvomesečne bebe

Komentari

Autor: novinky.cz

22/12/2023

-

18:13

Češka policija potvrdila: Napadač sa fakulteta takođe je ubica muškarca i dvomesečne bebe
Češka policija potvrdila: Napadač sa fakulteta takođe je ubica muškarca i dvomesečne bebe - Copyright Tanjug AP/Denes Erdos

veličina teksta

Aa Aa

Češka policija potvrdila je danas da je balističkim veštačenjem utvrđeno da je naoružani napadač sa Filozofkog fakulteta Karlovog univerziteta u Pragu, koji je juče usmrtio 15 osoba i povredio 25, takođe je ubica muškarca i dvomesečne bebe čija su tela pronađena u Klanovičkoj šumi, prenosi portal novinky.cz.

Načelnik praške policije Martin Vondrašek rekao je u petak da je među osumnjičenim za ubistva u Klanovičkoj šumi i strelac sa Filozofskog fakulteta. On je naveo da je samo nekoliko dana delilo ove dve tragedije, te da je jučerašnja mogla biti sprečena.

"Balistička ekspertiza je pokazala da oružje koje je korišćeno u Klanovičkoj šumi, odgovara oružju koje je pronađeno u kući u kojoj je živeo strelac sa univerziteta", saopštila je policija na društvenoj mreži X.

Prošlog petka, napadač je pucao i ubio tridesetdvogodišnjeg muškarca i njegovu dvomesečnu ćerku u praškoj Klanovičkoj šumi. U masovnoj akciji potrage učestvovalo je na stotine policajaca. Policija nije zatekla nikoga i ništa sumnjivo u okolini, te do juče nije bilo poznato ko stoji iza ubistva.

Sumnja se da je pre krvavog pira u zgradi Fizolofskog fakulteta, gde je oduzeo 15 života i 25 ranio, napadač upucao i svog oca čije je telo pronađeno u porodičnoj kući Hostun u Kladensku.

Komentari (0)

Evropa