Evropa

Britanski sud odbacio tužbu Donalda Trampa zbog "Stilovog dosijea"

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

12:48

Britanski sud odbacio tužbu Donalda Trampa zbog "Stilovog dosijea"
Britanski sud odbacio tužbu Donalda Trampa zbog "Stilovog dosijea" - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Visoki sud u Londonu danas je odbacio tužbu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa protiv britanske privatne obaveštajne i istražne agencije "Orbis", zbog dosijea u kome se spominju navodne veze između Trampa i Rusije.

Sudija Karen Stejn zaključila je da slučaj ne može da se nastavi i u pisanoj presudi obrazložila da za to "ne postoji ubedljiv razlog", prenosi Rojters.

Taj dosije napisao je Kristofer Stil, suosnivač agencije "Orbis", a Tramp je prethodno rekao da je pokrenuo slučaj kako bi dokazao da su tvrdnje u "Stilovom dosijeu" da se u Rusiji bavio "perverznim seksualnim radnjama" lažne.

Mnogi navodi uključeni u "Stilov dosije", kojeg je objavio Bazfid 2017, nikad nisu potkrepljeni i advokati bivšeg predsednika SAD tvrde da je izveštaj sadržao "brojne lažne i izmišljene tvrdnje".

"Orbis", međutim, tvrdi da je Tramp, koji je sada u trci za republikanskog kandidata za predsedničke izbore u SAD, pokrenuo sudski postupak samo kako bi rešio svoje "dugogodišnje pritužbe" na tu kompaniju i Stila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa