Evropa

Protest poljoprivrednika u Holandiji, blokirali autoputeve, palili bale sena i drva, gradonačelnik: "Ovo je neodgovorno"

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

10:06

Protest poljoprivrednika u Holandiji, blokirali autoputeve, palili bale sena i drva, gradonačelnik: "Ovo je neodgovorno"
Protest poljoprivrednika u Holandiji, blokirali autoputeve, palili bale sena i drva, gradonačelnik: "Ovo je neodgovorno" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holandski poljoprivrednici protestovali su tokom protekle noći i blokirali više autoputeva širom zemlje, paleći bale sena, drva i pirotehnička sredstva, a zbog blokada su se dogodile najmanje dve saobraćajne nezgode u kojima su povređeni vozači automobila.

Dva automobila sudarila su se na autoputu A15 kod Hervajnena u Gelderlandu, gde su farmeri palili vatru na putu i u toj nezgodi su povređena dva vozača, prenosi NT.

"Ovo je potpuno neodgovorno", napisao je gradonačelnik Vijfherenlandena Sjors Frohlik na mreži X.

Holandski mediji prenose da se nekoliko vozila sudarilo kod Citedala u Venendalu i da su službe hitne pomoći morale da izvlače jednu osobu iz automobila, ali portparol policije nije mogao da kaže da li je nesreća povezana sa protestom poljoprivrednika.

Policija je saopštila da je sinoć bilo mnogo incidenata, kao i krivičnih dela koja su počinili demonstranti. Policija je takođe upozorila da je paljenje otpada na putevima opasno.

Komentari (0)

Evropa