Evropa

Sud u Francuskoj odbacio optužbe za silovanje protiv minstra Dermanena

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

14:30

Sud u Francuskoj odbacio optužbe za silovanje protiv minstra Dermanena
Sud u Francuskoj odbacio optužbe za silovanje protiv minstra Dermanena - Copyright Tanjug/AP/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Francuski Kasacioni sud odbacio je danas tužbu za silovanje koju je protiv ministra unutrašnjih poslova Francuske Žeralda Dermanena podigla njegova bivša saradnica, koja ga je optužila za silovanje 2009. godine.

Žerald Dermanen je tokom svog iskaza pred sudom potvrdio da je sa ženom koja ga je tužila imao seksualni odnos, ali na bazi uzajamnog pristanka, prenosi Figaro. Kasacioni sud je ove srede odbacio žalbu Sofi Paterson-Spac (52) čime je francuski ministar unutrašnjih poslova oslobođen krivične odgovornosti.

Sofi Paterson-Spac je 2017. godine optužila Darmanena da ju je silovao 2009. godine u vreme kada ga je kontaktirala kao menadžera projekta u odeljenju za pravne poslove stranke UMP (sada Republikanci), kako bi od njega dobila podršku u sporu koji je pokrenula protiv bivšeg partnera koga je krivila za ucene i zlonamerne pozive.

Prema njenim rečima, Darmanen joj je dao svoju moguću podršku tokom jedne večere u Parizu, ali je zatražio seksualni odnos u zamenu sa tu uslugu.

Sofi Paterson-Spac i Dermanen priznaju da su imali seksualni odnos, ali tužilja tvrdi da je bila primorana na seks sa tada 26-godišnjim Dermanenom. Sa svoje strane ministar unutrašnjih poslova Francuske je tokom postupka tvrdio da je "podlegao čarima preduzetne" Sofi Paterson-Spac.

Komentari (0)

Evropa