Evropa

Gradonačelnik Firence: Policijsko nasilje nad učenicima na protestima neprihvatljivo

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

19:19

Gradonačelnik Firence: Policijsko nasilje nad učenicima na protestima neprihvatljivo
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Firence Dario Nardela izrazio je zabrinutost zbog "uznemirujućih" fotografija sa propalestinskih protesta u Firenci i Pizi, na kojima je prikazan napad policije na okupljene demonstrante, koji su većinom srednjoškolci.

"Korišćenje nasilja protiv onih koji mirno demonstriraju svoje političko neslaganje nije prihvatljivo", objavio je Nardela na platformi X.

Mikele Konti, gradonačelnik Pize, rekao je da su ga današnji događaji "potresli kao građanina i roditelja".

Dodao je da je od šefa policije zahtevao objašnjenje u vezi sa sukobom sa učenicima i u razgovoru s njim istakao da svi imaju pravo da slobodno izraze svoje mišljenje, prenosi Ansa.

Ranije danas, poslanik desničarske partije Liga u Pizi izrazio je solidarnost s policijom, dok je Univerzitet u Pizi u saopštenju izneo zabrinutost zbog povređenih studenata.

"Čekaju se informacije o incidentu i ponašanju policijskih snaga, i nadamo se da će svi nadležni organi intervenisati i garantovati miran demokratski dijalog, štiteći bezbednost stanovništva i studentske zajednice", saopštio je taj univerzitet.

Vlasti su saopštile da protestu u Pizi prisustvovalo manje od 100 ljudi, većinom učenici srednje škole. U Pizi i Firenci danas su se okupili učenici, studenti, predstavnici sindikata i članovi palestinske zajednice u tim gradovima kako bi protestovali protiv nasilja nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Komentari (0)

Evropa