Evropa

Bivši albanski premijer Beriša tužio pariskom sudu Entonija Blinkena

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2021

-

18:33

Bivši albanski premijer Beriša tužio pariskom sudu Entonija Blinkena
Entoni Blinken - Copyright Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Bivši albanski premijer Salji Beriša, koji je ranije stavljen na "crnu listu" SAD, podneo je tužbu pariskom sudu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.


Beriša je danas rekao da je tužbu u njegovo ime podneo advokat kog je angažovao nakon što je Blinken odlučio da ga "proglasi za personu ''non grata'', a posle Sorosevih dezinformacija", prenosi prištinska Koha.

Kako je Beriša rekao, njegov advokat je pariskom sudu podneo tužbu i ona se zasniva na prethodnim presedanima i na univerzalnom principu da ''nema imuniteta za klevetu''. Tužba se zasniva, dodao je, i na drugom univerzalnom principu da je ''onlajn kleveta svuda kažnjiva''.

"Pozivam sekretara Blinkena da u ime transparentnosti dostavi sudu sve dokaze koje ima protiv mene i moje porodice", rekao je Beriša na konferenciji za novinare.

Blinken je ranije ove godine objavio da su Sjedinjene Države zabranile Beriši i njegovoj porodici ulazak u tu zemlju, a kao razlog je naveo činjenicu da SAD zvanično smatraju da su bivši albanski predsednik i njegova porodica korumpirani.

Komentari (0)

Evropa