Evropa

Dramatičan snimak požara u Grčkoj, zabeležena i prva žrtva

Komentari

Autor: Protothema.gr, T.T.

06/08/2021

-

14:54

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac star 40 godina preminuo je nakon što se teško povredio u saobraćajnoj nesreći u naselju Ipokratio Politija gde trenutno bukte veliki požari. Inače, vatrogasac-dobrovoljac je upravljao motociklom kada je skliznuo u vodu koju su izbacila vatrogasna vozila zbog čega je pao i snažno udario u glavu.

Vatra se uveliko probila i u naselje Krioneri na krajnjem severu Atine, a mogu se čuti i eksplozije lokalnih tranfostanica odakle se prestonica snadbeva strujom zbog čega se danas očekuju restrikcije u većem delu grada.

Većina stanovnika je evakuisana, a oni koji su pak, ostali svedočili su dramatičnoj sceni kada je vatra progutala i igrališta u centru naselja.

Kako za Protothema.gr navodi Panagis Sotiriju Lukatos, stanovnik Krionerija situacija je beznadežna, a sve vreme se mogu čuti eksplozije trafostanica Elektrodistribucije Grčke.

"Preživljavamo Danteovih devet krugova pakla. U Krioneriju vatra je već spalila terene za tenis, košarku i fudbal, koji se nalaze na samo 10 metara od glavnog trga. Sada se nalazim iznad trga i gledam kako pakao stiže. Eksplodiralo je nekoliko trafostanica iz kojih se delovi Atine snadbevaju strujom. Srećom, u Krioneriju nema nikoga, mi smo poslednji koji će da odu", rekao je.

Pogledajte kako je to izgledalo u Krioneriju nešto pre 14 časova:

 

 

Komentari (0)

Evropa