Evropa

"Ekstremistički zločini u porastu": Izveštaj o statistici krivičnih dela za 2023. u Moskvi

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2024

-

15:31

"Ekstremistički zločini u porastu": Izveštaj o statistici krivičnih dela za 2023. u Moskvi
"Ekstremistički zločini u porastu": Izveštaj o statistici krivičnih dela za 2023. u Moskvi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ekstremistički zločini u Moskvi su u porastu - 23 takva zločina, prijavljena su prošle godine, izjavio je načelnik Glavne uprave unutrašnjih poslova grada Moskve Oleg Baranov podnoseći izveštaj o statistici o krivičnim delima za 2023. Moskovskoj gradskoj skupštini.

"Usled policijskog rada otkrivena su još 23 ekstremistička krivična dela. U odnosu na prethodnu godinu, rasvetljeno je duplo više krivičnih dela u kojima se radilo o izazivanju mržnje ili neprijateljstva na verskoj ili nacionalnoj osnovi", rekao je on, preneo je TASS.

Baranov je istakao da moskovska policija ulaže značajne napore u suzbijanju aktivnosti organizovanih grupa i kriminalnih zajednica.

"Osoblje Glavne uprave policije otkrilo je skoro 3.000 zločina koje su počinili pojedinci u okviru organizovanih kriminalnih grupa, od kojih su 362 počinile grupe formirane na nacionalnoj osnovi", dodao je on.

Podsetimo, za teroristički napad u petak uveče na "Krokus siti hol", u predgrađu Moskve, u kome je ubijeno najmanje 139 ljudi, odgovornost je preuzela Islamska država. Uhapšeno je 11 osumnjičenih za napad, uključujući četvoricu naoružanih napadača, koji su privedeni u Brjanskoj oblasti, jugozapadno od Moskve, dok su pokušavali, kako tvrde ruske vlasti, da potraže utočište prelaskom obližnje ukrajinske granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa