Evropa

Brutalno ubistvo u Atini: Ubio bivšu partnerku dok je tražila policijsku pratnju do kuće, ispituje se rad policije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/04/2024

-

10:51

Brutalno ubistvo u Atini: Ubio bivšu partnerku dok je tražila policijsku pratnju do kuće, ispituje se rad policije
Brutalno ubistvo u Atini: Ubio bivšu partnerku dok je tražila policijsku pratnju do kuće, ispituje se rad policije - Copyright AP Photo/Petros Giannakouris

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesetosmogodišnja devojka brutalno je ubijena sinoć u Atini od strane bivšeg partnera i to u trenutku dok je bila na telefonskoj vezi sa policijom od koje je tražila pratnju do kuće.

Tridesetdevetogodišnji muškarac izbo je nožem svoju bivšu partnerku na samo par metara od policijske stanice u kojoj se takođe prethodno nalazila.

U policijskoj stanici se nalazila zato što je primetila da je bivši partner prati, te zatražila pratnju do kuće. Međutim, kako prenosi "Proto thema", žena je u stanici obaveštena da nijedan policijski automobil nije raspoloživ, te joj je predloženo da pozove telefonski broj 100, odnosno sektor policije zadužen za hitne slučajeve i od njih zatraži pratnju. Prema tvrdnjama zaposlenih iz stanice, ona je rekla da će sama to učiniti.

Potom je izašla iz stanice i pozvala broj 100, međutim dok je razgovarala sa policijom, napadač je prišao na motoru i naneo joj smrtonosne povrede nožem.

Kako prenose grčki mediji, par se rastao 2020. kada je žena prijavila tadašnjeg partnera, između ostalog i zbog silovanja, dok su protiv njega bile izrečene restriktivne mere.

Generalni direktor policije naredio je unutrašnju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i rada policije.

Komentari (0)

Evropa