Evropa

Optuženi za napad na gubernatora Murmanske oblasti u Rusiji rekao da se kaje

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

12:50

Optuženi za napad na gubernatora Murmanske oblasti u Rusiji rekao da se kaje
Optuženi za napad na gubernatora Murmanske oblasti u Rusiji rekao da se kaje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Optuženi za napad nožem na gubernatora Murmanske oblasti u Rusiji Andreja Čibisa rekao je tokom sudskog saslušanja da se kaje zbog onoga što je učinio i da je spreman da se izvini.

Optuženi, koji je ranjen prilikom hapšenja, nalazi se u bolnici gde je obavljeno sudsko saslušanje, prenela je agencija RIA Novosti.

Optuženi je rekao da je do incidenta došlo slučajno, sticajem okolnosti.

On je naveo da je na dan napada bio na bolovanju i da je bio kod zubara, kao i da je popio jake lekove jer ima bolove u leđima i kilu. Rekao je i da radi na železnici. Saslušanje je bilo zatvoreno za medije.

Čibis je napadnut u četvrtak, a prema navodima istrage, 42-godišnji lokalni stanovnik ga je ubo nožem u stomak nakon što je završio prijem građana. Napadač je zatim pokušao da pobegne, ali ga je pripadnik Ruske garde priveo i ranio.

Gubernator je operisan i dalje je u teškom stanju na odeljenju intenzivne nege, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Murmanske oblasti.

Ruski Istražni komitet saopštio je da je uhapšeni ranije krivično gonjen zbog nanošenja lakše telesne povrede.

Istražitelji su naložili i psihijatrijsko veštačenje uhapšenog napadača. Protiv njega je pokrenut postupak zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju u vezi sa vršenjem službene dužnosti, a zaprećena mu je kazna zatvora do 20 godina.

Murmanska oblast nalazi se u zapadnom delu Rusije, uz granicu sa Finskom i Norveškom.

Komentari (0)

Evropa