Evropa

"Hrvatskoj potrebne reke pravde", Milanović: Plenković ustavni poredak pretvorio u sistem nejednakosti

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2024

-

11:17

"Hrvatskoj potrebne reke pravde", Milanović: Plenković ustavni poredak pretvorio u sistem nejednakosti
"Hrvatskoj potrebne reke pravde", Milanović: Plenković ustavni poredak pretvorio u sistem nejednakosti - Copyright Tanjug/HINA/Daniel Kasap, Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je danas da je osam godina autokratije premijera Andreja Plenkovića pretvorilo hrvatski ustavni poredak u sistem nepravde i nejednakosti u kojem HDZ-ovci ne odgovaraju ni za najgore kršenje zakona, ali da će on on kao premijer to promeniti.

Milanović je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu poručio da je jednakost jedna od vrednosti ustavnog poretka Hrvatske i istakao da bi tako bilo dok, kako navodi, vlast nije ugrabio Andrej Plenković.

Podseća da je pet meseci prošlo od kada je bivši ministar odbrane Mario Banožić usmrtio čoveka u saobraćajnoj nesreći, ali još nije optužen za to nedelo.

"Zašto Banožić do danas nije optužen", pita Milanović i dodaje da je siguran da nema ni jednog saobraćajnog prekršaja sa smrtnim posledicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice.

"Tako Plenković i HDZ vide i sprovode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvatanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji nisu HDZ-ovi sledbenici", napisao je Milanović.

Poručio je da će dok je predsednik Republike upozoravati na HDZ-ovo kršenje ustavnih vrednosti - jer ćute oni koji bi te vrednosti morali da sprovode.

"A, kao premijer ću obezbediti jednakost pred zakonom za sve. I zato su Hrvatskoj potrebne reke pravde", naveo je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa