Evropa

Boris Džonson ne odbacuje mogućnost da se vrati u britansku politiku

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

11:11

Boris Džonson ne odbacuje mogućnost da se vrati u britansku politiku
Boris Džonson ne odbacuje mogućnost da se vrati u britansku politiku - Copyright Tanjug/AP/Oli Scarff

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson nije odbacio mogućnost da bi mogao da se vrati u politiku, ali je rekao studentima u Vašingtonu da će se vratiti u javni život u Velikoj Britaniji samo ukoliko bude osetio da može da bude koristan.

Bivši premijer, koji će u junu napuniti 60 godina, govorio je pred studentima Univerziteta Džordžtaun, preneo je londonski Tajms.

Nakon što je govorio o temama poput globalne pretnje demokratiji, verovatnoći da Donald Tramp ponovo postane predsednik na predstojećim izborima u novembru, i pitanju o njegovom periodu dok je bio premijer, Džonson je bio upitan da li postoji mogućnost da se kandiduje za poslanika.

"U skorije vreme, ne. Smatram da jedine okolnosti u kojima bi se neko kandidovao za parlament podrazumevaju da taj neko može da doprinese državi", rekao je on.

Džonson je podneo ostavku na mesto poslanika prošle godine, 12 meseci nakon što je bio primoran da napusti poziciju premijera.

Otkako je formalno izašao iz politike, postao je veliki simpatizer Ukrajine, a u četvrtak je apelovao na kongresmene u SAD da usvoje zakon kojim bi se omogućila američka pomoć Kijevu u iznosu od 60 milijardi dolara.

Republikanci lojalni Donaldu Trampu obećali su da će odbaciti zakon, što je Džonson sinoć nazvao "izolacionalističkom politikom".

Komentari (0)

Evropa