Evropa

"Pravda za Džeronima": Protest aktivista za zaštitu životinja zbog odluke da se uspava alpaka

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2021

-

18:46

"Pravda za Džeronima": Protest aktivista za zaštitu životinja zbog odluke da se uspava alpaka
"Pravda za Džeronima": Protest aktivista za zaštitu životinja zbog odluke da se uspava alpaka - Copyright Tanjug AP/ Matt Dunham

veličina teksta

Aa Aa

Aktivisti za zaštitu životinja protestovali su danas kod sedišta britanskog premijera u Dauning stritu u Londonu zbog odluke da se uspava osmogodišnja alpaka DŽeronimo.


Jedan je od vodećih britanskih aktivista za zaštitu divljih životinja Dominik Dajer izjavio je da britanski premijer Boris DŽonson ima moć da interveniše i učini da DŽeronimo bude ponovo testiran na tuberkulozu goveda, preneo je Indipendent.

On je pozvao premijerovu suprugu Keri Džonson da se pobrine da njen suprug preduzme mere jer joj je, kao zaštitnici prirode, stalo do ovoga.

"Možemo spasiti ovu alpaku i zaustaviti okrutno uništavanje naših životinja", dodao je Dajer.



Životinja se našla u centru sukoba nakon što je Odeljenje za hranu, životnu sredinu i ruralne poslove (Defra) naredilo da bude uspavana pošto je dva puta bila pozitivna na tuberkulozu goveda.

DŽeronimova vlasnica Helen Mekdonald veruje da su testovi dali lažne rezultate, ali joj je odbijena dozvola da alpaka bude testirana i treći put.

Tanjug AP/ Matt Dunham

 

Peticija da se zaustavi uspavljivanje DŽeronima ima za sada 100.000 potpisnika.


U međuvremenu, u Glosterširu volonteri su formirali miroljubiv ljudski štit oko DŽeronima na farmi Helen Mekdonald da bi ga zaštitili.

Tanjug AP/ Matt Dunham

 

 

Komentari (0)

Evropa