Evropa

London negira saopštenje Moskve: Ambasador Kejsi nije pozvan na razgovor u MSP

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2024

-

21:38

London negira saopštenje Moskve: Ambasador Kejsi nije pozvan na razgovor u MSP
London negira saopštenje Moskve: Ambasador Kejsi nije pozvan na razgovor u MSP - Copyright Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Britanija je danas saopštila da njen ambasador u Rusiji Najdžel Kejsi nije pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova, već da se sastao sa ruskim spoljnopolitičkim zvaničnicima na diplomatskom sastanku, što je u suprotnosti sa ranijim saopštenjem Moskve.

"Ambasador je ponovio podršku Velike Britanije Ukrajini suočenoj sa ničim izazvanom ruskom agresijom i ponovio stav Velike Britanije o pružanju podrške Ukrajini", saopštilo je britansko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Reuters.

TASS je prethodno preneo saopštenje ruskog Ministarstva spoljnih poslova da je ambasador Velike Britanije u Moskvi Najdžel Kejsi pozvan na razgovor u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, koje je iznelo odlučan protest zbog opaski britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona o pravu Ukrajine da izvodi napade na rusku teritoriju oružjem proizvedenim u Britaniji.

Ministarstvo je navelo da je Kejsi striktno ukazao na činjenicu da je "neprijateljski ispad" Dejvida Kamerona direktno u suprotnosti sa ranijim saopštenjima britanske strane da se krstareće rakete velikog dometa britanske proizvodnje ni pod kojim uslovima neće koristiti na teritoriji Rusije. 

"Ovim ispadom, ministar spoljnih poslova je dezavuisao ovaj stav, de facto priznajući svoju zemlju kao stranu u sukobu", navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa