Evropa

Drama na aerodromu u Istanbulu: Teretni avion zbog kvara morao da sleti na trup

Komentari

Autor: Hhurriyetdailynews

08/05/2024

-

12:26

Drama na aerodromu u Istanbulu: Teretni avion zbog kvara morao da sleti na trup
Drama na aerodromu u Istanbulu: Teretni avion zbog kvara morao da sleti na trup - Copyright Tanjug/Olivia Ross /Chattanooga Times Free Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Teretni avion Boing 767 je sleteo je danas bez točkova na aerodrom u Istanbulu pošto mu se stajni trap nije aktivirao. 

U incidentu nije bilo žrtava.

Po dolasku u Istanbul iz Francuske oko 8 sati ujutro, posada FedEx aviona je obavestila aerodromsko osoblje o neispravnosti prednjih točkova za sletanje.

Nakon neophodnih mera predostrožnosti koje je preduzeo aerodrom, letelica je izvršila "trbušno sletanje" sa uvučenim prednjim stajnim trapom, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, preneo je portal hurriyetdailynews.com.

Piloti su neispravnost stajnog trapa pripisali hidrauličnom kvaru, saopštilo je ministarstvo i dodalo da su avio stručnjaci zaduženi da istraže incident.

U razgovoru za privatnu televiziju CNN Turk, ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu je obavestio da su dva pilota bezbedno evakuisana iz aviona.

Pista će biti ponovo otvorena nakon uklanjanja aviona i potvrđeno je da nema problema koji bi sprečili druge avione da slete, rekao je on.

"Kolege govore o mehaničkom kvaru. Uviđaj će biti obavljen. Aktiviranje prednjih točkova nije "ključni kvar". Avion je sleteo bez ikakvih problema. Imamo još tri piste, tako da nije bilo značajnijih problema", rekao je ministar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa