Evropa

Broj poginulih u padu autobusa u reku u Sankt Peterburgu porastao na sedam

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2024

-

21:06

Broj poginulih u padu autobusa u reku u Sankt Peterburgu porastao na sedam
Autobus sa mosta upao u reku u Sankt Peterburgu - Copyright Tanjug AP/Dmitri Lovetsky

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih nakon pada autobusa u reku Mojku u Sankt Peterburgu dostigao je sedam, saopštilo je gradsko odeljenje ruskog Istražnog komiteta na Telegram kanalu.

"Broj smrtnih slučajeva usled pada autobusa u reku Mojku porastao je na sedam", navodi se u saopštenju, prenose "RIA Novosti".

Vozač autobusa je danas izgubio kontrolu pri skretanju iz ulice Baljšaja Morskaja do "Mosta poljubaca".

Vozilo je probilo ogradu i palo u vodu. Prema preliminarnim podacima, u kabini je bilo oko 20 ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 44-godišnji vozač priveden i saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Kako je saopštila zajednička pres-služba gradskih sudova, autobus pripada kompaniji Taki, koja je od januara 2022. godine 23 puta prekršajno kažnjavana. Tamo je trenutno u toku sveobuhvatan inspekcijski nadzor. Pokrenute su dve krivične istrage za kršenje saobraćajnih pravila i upravljanja vozilima i pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti. Kontrolu nad istragom preuzeo je predsednik Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin.

U ime gradskog guvernera Aleksandra Beglova stvorena je komisija za utvrđivanje uzroka incidenta i organizovanje pomoći nastradalima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa