Evropa

Evropol: U Španiji uhapšeno 42 osumnjičenih za trgovinu kanabisom i heroinom

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2024

-

10:09

Evropol: U Španiji uhapšeno 42 osumnjičenih za trgovinu kanabisom i heroinom
EPA-EFE/JERRY LAMPEN - Copyright EPA-EFE/JERRY LAMPEN

veličina teksta

Aa Aa

U Španiji su, u zajedničkoj akciji policijskih snaga iz Francuske, Španije i Turske uhapšene 42 osobe osumnjičene za krijumčarenje velikih količina kanabisa širom zapadne Evrope, kao i za trgovinu heroinom u EU.

U akciji je uhapšen i vođa bande, koji se nalazio u Španiji pod lažnim identitetom, saopštio je Evropol. 

Pored toga, obavljeno je 28 pretresa na nekoliko lokacija u Granadi, Malagi i Sevilji, kako u rezidencijalnim objektima, tako i u objektima za proizvodnju droge. Otkriveno je i šest zatvorenih plantaža marihuane, navedeno je u saopštenju.

U operaciji su zaplenjene dve tone kanabisa, kao i drugi narkotici, među kojima i hašiš. Pronađeno je i tri komada vatrenog oružja i municija, a zaplenjeno je i desetak luksuznih vozila i više od 100.000 evra u gotovini.

Evropol je policijskim snagama pružio analitičku podršku za pokretanje istrage.  Istraga je otkrila da su pripadnici kriminalne mreže bili specijalizovani za transnacionalnu trgovinu narkoticima i da su godinama uvozili drogu u Španiju, uključujući heroin, ali i velike količine kanabisa i hašiša, koju su potom distribuirali širom EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa