Evropa

Rusija: FSB uhapsila 18 osumnjičenih za terorizam širom zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

15:53

Rusija: FSB uhapsila 18 osumnjičenih za terorizam širom zemlje
FSB Ruske Federacije - Copyright FSB Ruske Federacije

veličina teksta

Aa Aa

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) osujetila je na teritoriji Vladimirovske oblasti i na teritoriji Moskve aktivnosti pristalica međunarodne terorističke organizacije i uhapsila 18 terorista, saopštila je FSB.

"FSB Rusije za Vladimirovsku oblast je zajedno sa saradnicima centralne službe ministarstva na teritoriji regiona i grada Moskve otkrila i presekla aktivnosti pristalica međunarodne terorističke organizacije ''Katiba Tauhid val-DŽihad''", dodaje FSB, prenosi Sputnjik.

Terorističku ćeliju su činili pripadnici jedne centralno-azijske republike, koji su uključeni u akcije privlačenja stanovnika Rusije u strukture međunarodne terorističke organizacije. Oni se bave pozivanjem na terorističke napade i njihovom organizacijom.

Uhapšena su četiri stranca kojima su oduzeta sredstva za komunikaciju i drugi materijali, a FSB je privela i 14 osoba zbog finansiranja terorista.

Pripadnici FSB su u sedam regiona Rusije uhapsili 14 osoba koje su umešane u finansiranje terorističke organizacije "Hajat Tahrir aš-Šam“ , saopštila je pres služba FSB.

"FSB je u Moskvi, republici Dagestan, Habarovskom kraju, Kurganskoj, Penzenskoj, Uljanovskoj i Samarskoj oblasti, uhapsila lica koja su umešana u finansiranje međunarodne terorističke organizacije ‘Hajat Tahrir aš-Šam’ koja je zabranjena u Rusiji, a koja je aktivna na teritoriji Sirije", dodaje se.

Protiv petorice uhapšenih je pokrenut krivični postupak zbog učešća u terorizmu, dodaje Sputnjik.

Komentari (0)

Evropa