Evropa

Grupa od 100 migranata prešla iz Belorusije u Poljsku, u šumi pronađeno telo mladog Sirijca

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2021

-

09:41

Grupa od 100 migranata prešla iz Belorusije u Poljsku, u šumi pronađeno telo mladog Sirijca
Grupa od 100 migranata prešla iz Belorusije u Poljsku, u šumi pronađeno telo mladog Sirijca - Copyright Tanjug AP/Czarek Sokolowski

veličina teksta

Aa Aa

Grupa od oko 100 migranata iz improvizovanog izbegličkog kampa na beloruskoj strani granice upala je danas na teritoriju Poljske i sada se nalazi blizu bodljikave ograde koju je podigla poljska pogranična služba.

"Postoji grupa izbeglica u blizini graničnog prelaza (Bruzgi-Kuznica). Oni su na poljskoj teritoriji, ima ih do 100. Nalaze se u blizini žičane ograde koju je podigla poljska strana", saopštila je pres služba Državnog pograničnog komiteta Belorusije, preneo je TAS S.

Evropska unija tvrdi da Beloruija ohrabruje na hiljade migranata da beže iz konfliktnih zona širom sveta i pokušaju da pređu njenu granicu ka zemljama EU.

Zbog toga Brisel preti sankcijama Minsku i aviokompanijama koje prevoze migrante.

Pronađeno beživotno telo mladog Sirijca u šumi

Nešto ranije pre nego što će grupa od 100 migranata probiti granicu, beživotno telo mladog Sirijca pronađeno je u Poljskoj u blizini granice sa Belorusijom, saopštila je danas poljska policija.

"U petak, u šumi blizu granice sa Belorusijom, u blizini Volke Terečovske, pronađeno je telo mladog Sirijca", navela je policija grada Podalske, preneo je Rojters.

Policija je dodala da "aktivnosti na mestu gde je pronađeno telo nisu dozvolile istražiteljima da se utvrdi precizan uzrok smrti".

 

Komentari (0)

Evropa