Evropa

Izraelski bračni par uhapšen zbog špijunaže, fotografisali kuću turskog predsednika

Komentari

Autor: AP

13/11/2021

-

10:47

Izraelski bračni par uhapšen zbog špijunaže, fotografisali kuću turskog predsednika
Izraelski bračni par uhapšen zbog špijunaže, fotografisali kuću turskog predsednika - Copyright AP Photo/Burhan Ozbilici

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski bračni par i još jedan turski državljanin uhapšeni su zbog špijunaže, nakon što su fotografisali rezidenciju turskog predsednika u Istanbulu, saopštila je zvanična novinska agencija Turske.

Policija ih je privela nakon prijave jednog od službenika iz radio-televizijskog tornja na azijskoj strani Istanbula. Prema njegovim tvrdnjama, ranije ove nedelje su fotografisali Dolmabahče, kuću turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana iz restorana na tornju.

Oni će do suđenja ostati u pritvoru, a zvanično su osumnjičeni za "političku i vojnu špijunažu".

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid porekao je da par radi za "izraelsku agenciju", i dodao da je njegovo odeljenje u redovnom kontaktu sa njima, u pokušaju da im organizuje oslobađanje.

Pozivajući se na advokata ovog bračnog para, izraelski lic Harec naveo je da su fotografisali palatu Dolmabahče iz otomanskog doba dok su išli trajektom. Delovi Dolmabahčea, koji se nalaze na evropskoj strani grada, koriste se kao predsednička radna kancelarija.

Komentari (0)

Evropa