Evropa

Stiven Sigal se učlanio u rusku partiju, blisku Kremlju

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2021

-

18:46

Stiven Sigal se učlanio u rusku partiju, blisku Kremlju
Stiven Sigal se učlanio u rusku partiju, blisku Kremlju - Copyright EPA/ YURI KOCHETKOV

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Stiven Sigal (69), dugogodišnji poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopštila je stranka Samo Rusija - Patriote - Za istinu.

EPA/ALEXEY NIKOLSKY

 

Sigal je u subotu dobio člansku kartu. Inače, on je državaljnanin Rusije od 2016. godine.

Poznat je kao majstor istočnjačkih borilačkih veština i glumio je u mnogim akcionim filmovima u Holivudu. On je i muzičar i aktivista za zaštitu životne sredine, preneo je Rojters.

"Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili - uništavali žitovnu sredinu", rekao je Sigal u svom prvom govoru kao član ruske partije.

Stranka, čiji je član, formirana je ranije ove godine, kada su se tri levičarske partije koje podržavaju Putina, spojile u jednu.

Specijalni predstavnik za rusko-američke odnose

Sigal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva inostranih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa.

On je u maju posetio Venecuelu i predao samurajski mač levičarskom predsedniku te južnoameričke zemlje Nikolasu Maduru.

Rusija je 2018. godine zadužila Sigala da poboljša humanitarne veze sa SAD u trenutku kada su odnosi dve zemlje bili pogoršani i podignuti na nivo hladnog rata.
Kao ruski predstavnik, Sigal je i ranije u maju posetio Venecuelu i uručio samurajski mač predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

 

Komentari (0)

Evropa