Evropa

Velika potera u Francuskoj, 300 policajaca traga za bivšim vojnikom

Komentari

Autor: BBC/Euronews

30/05/2021

-

18:51

Velika potera u Francuskoj, 300 policajaca traga za bivšim vojnikom
Velika potera u Francuskoj, 300 policajaca traga za bivšim vojnikom - Copyright EPA/ Yoan Valat

veličina teksta

Aa Aa

Više od 300 policajaca, ekipe s policijskim psima i helikopteri uključeni su veliku potragu nakon što je jedan muškarac pucao na policijske službenike na jugu Francuske u regiji Dordogne. 

Neimenovani muškarac ima oko 30 godina i od ranije je poznat policiji zbog porodičnog nasilja. Ranije je bio vojnik i naoružan je visokokalibarskim oružjem, piše Bi-Bi-Si.

Lokalna vlada pozvala je stanovnike da ostanu u zatvorenim prostorima.

"Tokom noći otišao je do kuće u kojoj živi njegova bivša partnerka. Tamo se došlo do sukoba koji je doveo do intervencije policije i tada je osumnjičeni pucao na njih. Zatim je pobegao u obližnju šumu", rekao je načelnik regiona Frederik Perisat za BFM televiziju.

On je dodao da se muškarac nalazi na "brdovitom, šumovitom području" u krugu od oko četiri kvadratna kilometra koji je opkolila policija.

Franceinfo izveštava da je incident počeo u subotu uveče kada je muškarac napao novog partnera svoje bivše devojke. Navodno je u njega pucao. Bivša partnerka i njena deca nisu povređeni i pod policijskom su zaštitom.

Nakon što su policajci stigli na mesto incidenta, muškarac je pucao na njih i njihove automobile, a zatim pobegao u šumu. Policajci nisu povređeni, ali je oštećeno nekoliko policijskih automobila.

Pušten iz zatvora, nosio narukvicu

Načelnica opšine Larden Sent Lazar Fransin Boura rekla je za BFM da je osumnjičeni pušten iz zatvora i da je nosio elektronnsku narukvicu. Zabranjeno mu je približavanje kući bivše partnerke, rekla je.

"Verujem da situacija, nažalost, može trajati dugo", rekla je Boura, dodajući da osumnjičeni "nije bio sklon dijalogu i da nije spreman da se preda".

Policajci su zatvorili ulice oko grada i postavili barikade. Naoružani napadač navodno je pucao na helikopter koji leti iznad šumskog područja.

Policajac Anre Petilo rekao je za BFM da je bio naoružan oružjem visokog kalibra "koje može ubijati na velikim udaljenostima".

On je naveo da osumnjičeni "želi da ga policija ubije", dodavši da ga je pozvao da se preda.

Komentari (0)

Evropa