Evropa

Sakašvili prekinuo štrajk glađu, pa prebačen u vojnu bolnicu

Komentari

Autor: AP

19/11/2021

-

22:05

Sakašvili prekinuo štrajk glađu, pa prebačen u vojnu bolnicu
Mihail Sakašvili - Copyright AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

 Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili prebačen je danas u vojnu bolnicu u gradu Gori na istoku zemlje, prenosi televizija Pirveli.

Mobilna jedinica intenzivne nege sa Sakašvilijem napustila je zatvorsku bolnicu u Tbilisiju večeras, uputivši se u vojnu bolnicu u gradu Gori na istoku Gruzije, oko 90 km od prestonice Tbilisija, preneo je TASS.

Sakašvili je bio u pratnji svog ličnog lekara Nikoloza Kipšidzea, nekoliko lekara iz zatvorske bolnice i majke Ðuli Alasanije.

Mobilna jedinica intenzivne nege putovala je u pratnji kolone vozila Ministarstva unutrašnjih poslova i Specijalne kazneno-popravne službe Ministarstva pravde.

Situacija u blizini bolnice je mirna.

Policija je ogradila zgradu.

Sakašvilijevi advokati i lekar trenutno čekaju dozvolu da se sastanu sa njim i procene njegovo stanje.

Njegov advokat Nika Gvaramija izjavio je danas da je Sakašvili dao saglasnost da bude prebačen u vojnu bolnicu u Goriju i da će prekinuti štrajk glađu koji je počeo pre više od mesec dana kada tamo stigne.

Tanjug AP/Shakh Aivazov

 

Demonstranti su se danas okupili ispred zgrade parlamenta u glavnom gradu Gruzije u znak podrške zatvorenom bivšem predsedniku Mihailu Sakašviliju, za koga lekari kažu da ima neurološke probleme usled štrajka glađu.

Sakašvilijeve pristalice zahtevale su da on bude prebačen iz zatvorske klinike u regularnu bolnicu zbog pogoršanja zdravlja, preneo je AP. Dan ranije, Sakašvili je pao i izgubio svest na kraju posete njegovog advokata u zatvoru.

Kancelarija nacionalnog ombudsmana saopštila je u petak da je do pada došlo zbog stanja zvanog Vernikeova encefalopatija, koje nastaje zbog nedostatka vitamina B i može da izazove probleme sa vidom i motorikom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa