Evropa

Turska: Rekordan broj zaraženih ali manji broj hospitalizacija

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2022

-

20:50

Turska: Rekordan broj zaraženih ali manji broj hospitalizacija
Tanjug/AP/Francisco Seco - Copyright Tanjug/AP/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Prema zvaničnim podacima, u Turskoj su u protekla 24 sata potvrđena 77.722 nova slučaja infekcije koronavirusom, što je najveći dnevni bilans potvrđenih slučajeva od početka pandemije, a ministar zdravlja te zemlje je danas izrazio stav da će omikron soj ublažiti pandemiju zbog manje stope hospitalizacija.

Broj hospitalizacija je porastao za 10 odsto u poslednjih mesec dana, iako su dnevni bilansi novozaraženih skočili četiri puta, predočio je ministar zdravstva Turske Fahretin Koča nakon sastanka vladinog savetodavnog naučnog saveta, prenosi Rojters.

"U prethodnim periodima pandemije videli smo dane sa većim brojkama hospitalizovanih, ali sa manjim brojem novozaraženih. Izgleda da će varijanta omikrona smanjiti opasnosti koje nosi pandemija", rekao je Koča.

Krajem decembra, najveći dnevni broj novozaraženih iznosio je oko 20.000, a bilo je 145 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom u istom periodu od 24 sata, pokazuju podaci turskog ministarstva.

Međutim, broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima nije rastao poslednjih nedelja uprkos porastu dnevnog broja novoinficiranih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa