Evropa

Tela 12 smrznutih migranata pronađena na granici Turske i Grčke

Komentari

Autor: Gardijan

02/02/2022

-

23:22

Tela 12 smrznutih migranata pronađena na granici Turske i Grčke
Tela 12 smrznutih migranata pronađena na granici Turske i Grčke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tela 12 migranata koji su umrli od smrzavanja pronađena su u blizini granice Turske sa Grčkom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Turske i optužio grčke granične snage da su odgovorni jer su ih namerno vratili sa granice.

Sulejman Sojlu je tvitovao da su preminule osobe pronađene u blizini graničnog prelaza Ipsala i to bez obuće i odeće kao i da su bili u grupi 22 osobe koje su s namerom proterane u Tursku od strane grčke granične patrole. Nije naveo detalje ali je podelio blurovane fotografije osam pronađenih tela od kojih je tri bilo obučeno u šorceve i majice.

 

 

Grčki ministar za migracije i azil, Notis Mitarači je rekao da su ove smrti tragedija ali je negirao tvrdnje da su nesrećne ljude Grci proterali nazad u Tursku. On je optužio Tursku da je podbacila jer je trebala da spreči ljude da se približe granici.

Turska često optužuje  Grčku da protivzakonito gura nazad u Tursku ljude koji žele da se domognu Evrope, ali ona te optužbe odbacuje.

U Turskoj se trenutno nalazi 3.7 miliona izbeglica iz Sirije o ona je glavno čvorište za izbeglice koje dolaze sa Bliskog istoka, Azije i Afrike u nameri da se domognu EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa