Evropa

Španija polako ukida mere, od 10. februara maske neće biti obavezne na otvorenom

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

11:18

Španija polako ukida mere, od 10. februara maske neće biti obavezne na otvorenom
Tanjug/AP/Alvaro Barrientos - Copyright Tanjug/AP/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Španska vlada će od sledećeg četvrtka, 10. februara, ukinuti obavezu nošenja maski na otvorenom kao meru borbe protiv koronavirusa, izjavila je danas španska ministarka zdravlja Karolina Darijas.

Prema njenim rečima, vlada u Madridu planira da najnoviju promenu odobri na svom nedeljnom sastanku zakazanom za utorak, i da ona stupi na snagu dva dana kasnije, prenosi agencija Rojters.

"Vlada je uvek govorila da će ova mera trajati samo dok je to neophodno", izjavila je ministarka za špansku radio stanicu SER, dodajući da vlada smatra da se situacija promenila pošto je stopa zaraze opala u proteklih nekoliko dana.

profimedia

"Vlada je uvek govorila da će ova mera trajati samo dok je to neophodno"

Mera o obaveznom nošenju maske na otvorenom je ponovo uvedena u Španiji krajem decembra da bi se sprečilo širenje omikron soja kovida 19, podseća Rojters.

U protekle dve nedelje, stopa zaraze koronavirusom u Španiji konstantno opada, da bi juče pala na 2.421 slučaj na 100.000 ljudi, sa skoro 3.400 sa početka januara. Ukupan broj umrlih od početka pandemije u Španiji dostigao je 94.040, a broj zaraženih 10,2 miliona.

Nekoliko evropskih zemalja je poslednjih dana počelo da ukida ograničenja povezana sa koronavirusom. Maske na otvorenom više nisu obavezne u Francuskoj, a italijanska vlada je u sredu objavila da će uskoro objaviti raspored za postepeno ukidanje ograničenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa