Evropa

Putin: Nužne bezbednosne garancije NATO i SAD

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

08:19

Putin: Nužne bezbednosne garancije NATO i SAD
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a.

"Situacija u svetu postaje sve turbulentnija i napetija zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilhnost i suzbiju nove pretnje i izazovi, a pre svega, tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika", rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obeležava u Rusiji.

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svetski poredak i dalje relevantni.

"Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svetski poredak ostaju relevantni", naveo je ruski predsednik.

Komentari (0)

Evropa