Evropa

Bela kuća: Bajden razgovarao sa Makronom o mogućnosti ruske invazije na Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2022

-

23:24

Bela kuća: Bajden razgovarao sa Makronom o mogućnosti ruske invazije na Ukrajinu
Bela kuća: Bajden razgovarao sa Makronom o mogućnosti ruske invazije na Ukrajinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden razgovarao je danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, saopštila je Bela kuća, u trenutku kada Zapad strahuje da Rusija planira da izvrši invaziju na Ukrajinu, što Moskva poriče.

Makron je ranije razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sa kojim se složio da je neophodno dati prednost diplomatskom rešenju za aktuelnu krizu, preneo je Rojters.
Makron se danas odvojeno čuo i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je  juče obavio "hitan" telefonski razgovor" sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji na istoku Ukrajine.

Zelenski je informisao Makrona o pogoršanju situacije na liniji fronta, gubicima i "granatiranju ukrajinskih političara i stranih novinara".

Bela kuća saopštila je da bi Rusija mogla u svakom trenutku pokrenuti napad na Ukrajinu i da će američki predsednik Džo Bajden danas održati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi razmotrili trenutnu situaciju.

Strateške nuklearne snage Rusije održale su juče vežbe koje je nadgledao predsednik Vladimir Putin, a Vašington optužuje ruske trupe, grupisane duž ukrajinske granice, da se približavaju i da su spremne za neposredno dejstvovanje, preneo je Rojters.

Tokom jučerašnjih vojnih manevara, Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije uspešno su lansirale hipersonične aerobalističke rakete Kinžal, sapštio je Kremlj.

Kako je navedeno na sajtu, pod rukovodstvom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Vladimira Putina održana je planska vežba snaga strateškog odvraćanja, tokom koje su lansirane balisticke i krstareće rakete Kinžal i Jars, prenele su RIA Novosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa