Evropa

Osmoro poginulih u rušenju rumunskog vojnog aviona i helikoptera

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

07:45 >> 12:28

Osmoro poginulih u rušenju rumunskog vojnog aviona i helikoptera
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pilot rumunskog vojnog aviona MiG-21, koji je izgubio juče vezu sa kontrolonim tornjem, kao i sedam vojnika koji su poslati helikopterom da ga pronađu, poginuli su u odvojenim incidentima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je navelo ministarstvo, prvo je sa radarskih ekrana nestao Mig-21 na istoku Rumunije, zatim je i helikopter "IAR 330-Puma" upućen u spasilačku misiju.

Pilot helikoptera je prijavio nepovoljne vremenske uslove i dobio naređenje da se vrati u bazu, pre nego što se srušio, navelo je ministarstvo, a prenosi Rojters.

Prethodno je objavljeno da su članovi posade helikoptera poginuli u udesu desetak kilometara od baze iz koje je poleteo, gde su i pronađeni ostaci letelice.

"Izgubili smo dve letelice. U slučaju helikoptera koji je krenuo u misiju potrage i spasavanja pilota MiG-a 21 LanceR, nažalost potvrđujemo pad na 11 km od aerodroma. Nažalost, svih pet članova posade helikoptera je izgubilo živote", saopštio je sinoć portparol Ministarstva odbrane Konstantin Spinu za rumunske medije.

Potraga za avionom, koji je poslednji put registrovan na radarskim ekranima severno od Konstance, još uvek traje, a za sada nema podataka o stanju pilota ili aviona, navodi Ađerpres.

Komentari (0)

Evropa