Evropa

Rusija pokrenula krivični postupak zbog napada u Belgorodu za koji okrivljuje Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2022

-

15:18

Rusija pokrenula krivični postupak zbog napada u Belgorodu za koji okrivljuje Ukrajinu
Tanjug/Russian Emergency Ministry Press Service via AP - Copyright Tanjug/Russian Emergency Ministry Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je pokrenuo krivični postupak pošto su ukrajinske snage izvele, kako se tvrdi, teroristički napad na naftno skladište u ruskoj Belgorodskoj oblasti.

"U vezi sa izvršenjem terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Belgorodske oblasti, pokrenut je krivični postupak prema članu 205 Krivičnog zakonika Rusije ", navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Prema podacima Istražnog komiteta, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine su 1. aprila skovali zaveru sa ciljem izvođenja terorističkog napada na teritoriji Rusije. Koristeći dva borbena helikoptera, opremljena teškim ofanzivnim naoružanjem, oni su nezakonito upali u vazdušni prostor Rusije na teritoriji Belgorodske oblasti i, krećući se na maloj visini, izvršili najmanje četiri vazdušna napada na objekte za gorivo i energetiku na teritoriji Belgoroda, navodi Istražni komitet.

U skladištiu nafte u Belgorodu juče ujutru došlo do požara, a ruske vlasti su saopštile da je uzrok požara napad ukrajinskih snaga. U incidentu nije bilo žrtava niti povređenih.

Ukrajinska strana ne priznaje da ona stoji iza napada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa