Evropa

Alijev i Rama se sastali u Bakuu, posebno istaknuta saradnja u oblasti energetike

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2022

-

23:15

Alijev i Rama se sastali u Bakuu, posebno istaknuta saradnja u oblasti energetike
Alijev i Rama se sastali u Bakuu, posebno istaknuta saradnja u oblasti energetike - Copyright AP/Sergei Guneyev, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev primio je danas u Bakuu premijera Albanije Edija Ramu i konstatovao da su odnosi dve zemlje na veoma dobrom nivou, javlja Anadolija.

"Moramo da radimo na povećanju naše trgovinske razmene. Brojka je vrlo mala, ali ima potencijal za rast. Azerbejdžan je izvoznik prirodnog gasa u Evropu više od godinu dana i Albanija je uvek podržavala ovu inicijativu. Visoki predstavnici vaše zemlje su uvek učestvovali na sastancima Savetodavnog veća Južnog gasnog koridora i značajno doprineli implementaciji ovog projekta. Danas se cini jasnijim značaj Južnog gasnog koridora, a posebno Transjadranskog gasovoda", rekao je Alijev.

Ističući da i saradnja u oblasti energetike ima potencijal rasta, Alijev je rekao da su u toku pregovori za širi portfelj energetske saradnje.

"Pitanja poput prirodnog gasa, tranzita, snabdevanja i električne energije mogu biti važan deo našeg dnevnog reda. Možemo da pregovaramo o zajedničkim ulaganjima. Možemo da stvorimo različite mogućnosti u oblasti turizma za naše građane", rekao je predsednik Azerbejdžana.

Rama je izrazio zadovoljstvo što je posetio Azerbejdžan "nakon oslobađanja azerbejdžanskih teritorija u Karabahu".

On je pozdravio napore Azerbejdžana na izgradnji mira i dugoročne saradnje sa Jermenijom.

"Drago nam je što imamo snažan most kao što je Turska. Možemo još mnogo toga da učinimo. Postoje oblasti koje imaju potencijal da povecaju našu saradnju i tu sam da saznam vaše stavove o ovom pitanju", dodao je Rama.

Komentari (0)

Evropa