Evropa

Istražni zatvor za deset osoba u Hrvatskoj, među njima i osumnjičeni za ubistvo Šarićevog saradnika

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

07:40

Istražni zatvor za deset osoba u Hrvatskoj, među njima i osumnjičeni za ubistvo Šarićevog saradnika
Istražni zatvor za deset osoba u Hrvatskoj, među njima i osumnjičeni za ubistvo Šarićevog saradnika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je sinoć istražni zatvor za svih deset članova kriminalne grupe koja se sumnjiči za šverc južnoameričkog kokaina, likvidaciju M.M., "desne ruke" Darka Šarića i šverc vojnog oružja i migranata.

Istražni sudija je, na predlog Uskoka, odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a za dva okrivljena, kojima se stavlja na teret ubistvo M.M., određen je istražni zatvor i zbog posebnih okolnosti krivičnog dela za koje je zaprećena kazna dugotrajnog zatvora, saznaje agencija Hina iz izvora bliskih istrazi.

Zamenica direktora Uskoka Željka Panza Ostrogonac precizirala je da je istragom u dva odvojena predmeta obuhvaćeno šest kriminalnih grupa. Dodala je da se rezultati njihovog kriminalnog delovanja "mere u gabaritima količina droga koje premašuju stotine kilograma kokaina".

Pripadnici desetočlane grupe sumnjiče se za šverc najmanje 609 kilograma kokaina. Pojedini pripadnici te grupe sumnjiče se i za šverc automatskog oružja, granata, plastičnog eksploziva i pištolja iz BiH u Francusku i za krijumčarenje 17 migranata iz Hrvatske u Sloveniju, navodi Hina.

Komentari (0)

Evropa