Evropa

Četiri rudara poginula u eksploziji u Poljskoj, šestorica još pod zemljom

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2022

-

17:31

Četiri rudara poginula u eksploziji u Poljskoj, šestorica još pod zemljom
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri rudara poginula su u subotu u eksploziji u rudniku uglja na jugu Poljske, a spasioci još pokušavaju da dođu do šest zarobljenih rudara koji su ostali pod zemljom, saopštio je danas vlasnik rudnika, kompanija JSV.

"Lekar je potvrdio smrt još dva rudara. Tragični bilans jučerašnjeg potresa u rudniku porastao je na četiri osobe," navodi JSV u saopštenju, prenosi agencija Rojters.

Kompanija JSV, koja upravlja rudnikom, saopštila je juče da su u zoni podrhtavanja u rudniku Borinja-Zofjovka bila 52 rudara, da je njih 42 uspelo samostalno da napusti okno, a da spasilačke ekipe tragaju za 10 nestalih rudara.

Ranije danas, kompanija JSV je navela u saopštenju da su posle mnogo sati spasioci stigli do četiri rudara kasno u subotu, ali da oni nisu davali znake života.

"Uslovi nam omogućavaju da nastavimo potragu za naših šest kolega," rekao je novinarima izvršni direktor JSV Tomaš Čudni.

Ovo je druga nesreća za nedelju dana u rudniku uglja u vlasništvu JSV.

Prošle srede pet osoba je poginulo, a sedam je ostalo zarobljeno u rudniku uglja Pniovjek u južnoj Poljskoj nakon eksplozije, podseća Rojters.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki, koji je u subotu posetio rudnik Borinja-Zofjovka, rekao je da će sve procedure u oba rudnika posebna komisija "temeljno proveriti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa