Evropa

Zvaničnik EU: Na crnoj listi sankcija Unije i ruski patrijarh Kiril

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2022

-

16:49

Zvaničnik EU: Na crnoj listi sankcija Unije i ruski patrijarh Kiril
Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko - Copyright Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Evropska komisija predložila je zamrzavanje imovine poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila, izjavio je danas jedan diplomata EU.


Ruski patrijarh je dodat na crnu listu na kojoj se već nalaze stotine oficira i biznismena bliskih Kremlju koje EU optužuje da podržavaju rat u Ukrajini.

U međuvremenu, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen iznela je danas u Evropskom parlamentu detalje o šestom paketu sankcija protiv Rusije, najavljujući potpuno okončanje zavisnosti Evropske unije od ruske nafte.

Prema njenim rečima, novi paket će obuhvatiti četiri različite vrste sankcija.

"Postepeno ćemo okončati snabdevanje ruskom sirovom naftom u roku od šest meseci i uvoz rafinisanih proizvoda do kraja godine. Neće biti lako. Neke zemlje članice su jako zavisne od ruske nafte, ali jednostavno mi moramo to da uradimo", rekla je fon der Lajenova i istakla da novi paket, koji će biti usvojen narednih dana, podrazumeva potpunu zabranu uvoza ruske nafte pomorskim i konpenim cevovodima, uključujući i sirovu naftu i derivate.

Za usvajanje i stupanje na snagu ove mere potrebna je saglasnost svih 27 zemalja članica EU.

Komentari (1)

Ramamti Ezer

04.05.2022 17:18

Kiril nema nikakve veze sa Bogom i Biblijom. On propoveda sve ono što je suprotno od Božje volje. Zalaže se za nastavak rata u Ukrajini, veliča Putinovu fanatičnu želju da uništi sve pred sobom u toj nesretnoj zemlji. Teški je nacionalista i ima krv mnogih ukrajinskih ali i ruskih vojnika i običnog naroda, na savesti. Ništa bolji nije ni ukrajinski patrijarh, koji veliča ukrsjinsku vojsku i moli Boga da pobiju što više Rusa. Zapazite šta je jedan bivši nacionalista, apostol Petar, nakon što ga je Bog upozorio na nacionalizam, ponizno izjavio:,, Sad shvatam da Bog nije pristrastan, nego u svakom narodu prihvata sve koji ga se boje i čine ono što je pravedno.' (Dela apostolska 10:34,35). Dakle Kiril i njegove religiozne kolege su na klizavom terenu i treba im pomoć da ne upadnu u još dublju duhovnu provaliju iz koje nema povratka.

Evropa