Evropa

U Velikoj Britaniji uhapšena sedmorica vojnika zbog droge i pranja novca

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

08:20

U Velikoj Britaniji uhapšena sedmorica vojnika zbog droge i pranja novca
Vindzor - Copyright Tanjug AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su uhapšena šestorica vojnika i veteran pod sumnjom da su počinili krivična dela vezana za drogu, pozajmljivanje novca i pranje novca.

Ministarstvo je navelo da su šestoricu vojnika Irske garde i jednog veterana uhapsili pripadnici Kraljevske vojne policije kao deo "planirane operacije", preneo je BBC.

Prvi bataljon Irske garde trebalo bi da učestvuje na platinumskom jubileju kraljice Elizabete 2. juna. Ministarstvo odbrane je navelo da nijedan vojnik koji je pod istragom neće moći da učestvuje na svečanosti.

Irsku gardu osnovala je kraljica Viktorija 1900. godine, a garda je bila raspoređena u Iraku i Avganistanu. Puk, čiji je deo princ Vilijam, ima zadatak, između ostalog, i da čuva kraljevske palate, gde se njihovi vojnici mogu videti kako nose prepoznatljivu crvenu uniformu i šešir od medveđe kože.

"Kao deo planirane operacije, Kraljevska policija je uhapsila šest vojnika Irske garde i jednog veterana iz Velike Britanije pod sumnjom da su nabavljali drogu, pozajmljivali novac i prali novac. Vojska ne toleriše nikakav vid nelegalnog ili prevarantskog ponašanja. Sada je ovo u rukama nezavisne istrage Kraljevske vojne policije i nije primereno da dalje komentarišemo", navelo je britansko ministarstvo odbrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa