Evropa

Zelenski: Ako nas Zapad ostavi pravićemo najmoćniju vojsku

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

23:54

Zelenski: Ako nas Zapad ostavi pravićemo najmoćniju vojsku
Zelenski: Ako nas Zapad ostavi pravićemo najmoćniju vojsku - Copyright AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina će biti prinuđena da stvori najmoćniju vojsku u Evropi ako Zapad ostavi Kijev da sam rešava pitanja vezana za situaciju u Donbasu, poručio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za strane medije.

"Svi treba da shvate da bi na našem mestu mogla da bude druga zemlja. Ukoliko Ukrajina samostalno bude rešavala taj globalni problem, nećemo imati drugi izlaz sem da se pretvorimo u veoma jaku, najmoćniju vojsku u Evropi u pogledu tehnike i trupa. Na to ćemo potrošiti jednostavno sve što imamo - puno ljudskog potencijala, mnogo talentovanih ljudi", rekao je Zelenski.

On je, kako prenosi Sputnjik, na taj način odgovorio na pitanje novinara šta može da se učini da se Zapad natera da pomogne Ukrajini da vrati teritorije koje sada nisu pod njenom kontrolom.

Zelenski je ponovio da je problem na istoku Ukrajine "problem čitave Evrope".

"Zapadne zemlje moraju da shvate da je rat u Ukrajini, na granici, ili na privremeno okupiranim teritorijama prvi signal o tome gde može on da izbije sutra i na čijoj granici. To je rat u Evropi, ali umiru Ukrajinci", naveo je on.

Komentari (0)

Evropa