Evropa

Nemački ministar pravde: Pripremamo korona koncept za jesen, maske će zasigurno imati ulogu

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2022

-

13:18

Nemački ministar pravde: Pripremamo korona koncept za jesen, maske će zasigurno imati ulogu
Nemački ministar pravde: Pripremamo korona koncept za jesen, maske će zasigurno imati ulogu - Copyright AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka vlada planira da tokom ovog meseca pripremi korona koncept za jesen, najavio je ministar pravosuđa Marko Bušman u izjavi za "Velt am Zontag".

On je rekao da će maske "zasigurno imati svoju ulogu", ali nije otkrio druge detalje. Bušman je ukazao da u trećoj godini pandemije mere poput lokdauna, zatvaranja škola ili ograničenja slobode kretanja ne bi bile odgovarajuće.

Međutim, nošenje maski bi i dalje moglo biti od pomoći u sprečavanju širenja koronavirusa. Upravo oko pitanja nošenja maski postoje različiti pristupi pokrajina.

Bavarska je, na primer, i pored rastućeg broja novozaraženih u subotu ukinula obavezu nošenja FFP2 maski, i ostavila na snazi samo nošenje medicinskih maski u javnom prevozu.

U Berlinu i Hamburgu i dalje je obavezno nošenje FFP2 maske u javnom prevozu.

Pandemija je skupo koštala Nemačku, koja je, prema podacima vlade, do 2.juna potrošila oko 6,8 milijardi evra samo na vakcine.

Prema podacima Savezne službe za socijalna pitanja, do kraja juna ukupno je potrošeno 46,4 milijarde evra za besplatno vakcinisanje, centre za vakcinaciju, PCR testove, zaštitne mere i slično.

Komentari (0)

Evropa