Evropa

Džonson otkrio kada bi mogle da se ukinu restrikcije u Velikoj Britaniji

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

14:22

Džonson otkrio kada bi mogle da se ukinu restrikcije u Velikoj Britaniji
Džonson otkrio kada bi mogle da se ukinu restrikcije u Velikoj Britaniji - Copyright Tanjug AP/ Dan Kitwood

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson je izjavio da bi 19. jul trebalo da bude krajnji datum za ukidanje svih ograničenja povezanih sa kovidom, ali da ne isključuje mogućnost uvođenja novih lokdauna tokom zime.


"Nikada ne možete isključiti mogućnost od pojave neke nove bolesti, neke nove strahote koju jednostavno nismo predvideli u proračunu", rekao je Džonson na pitanje novinara da li bi mogao da odbaci mogućnost ponovnog uvođenja mera povezanih sa koronavirusom u kasnijem toku ove godine, prenosi "Skaj njuz".

"Međutim, gledajući gde se nalazimo i efikasnost vakcina protiv svih sojeva koje trenutno možemo videti, mislim da izgleda dobro da 19. jul bude ta krajnja tačka", rekao je Džonson.

"Biće neprijatnosti - prioritet zaština zemlje od virusa"

Britanski premijer je rekao i da će se putnici ove godine suočiti sa neprijatnostima i kašnjenjima ako pokušaju da odu u inostranstvo, jer će prioritet biti na očuvanju bezbednosti države od korona virusa.

"Želim da naglasim da će ovo, šta god se desi, biti teška godina za putovanja: biće neprijatnosti, biće kašnjenja, jer prioritet mora biti zaštita zemlje i zaustavljanje povratka virusa", rekao je DŽonson, a prenosi agencija Rojters.

Upitan da li vlada želi da ublaži propise za one koji su kompletno vakcinisani, DŽonson je rekao: "Razmatramo to, ali želim da naglasim da će akcenat biti na tome da osiguramo da možemo da zaštitimo zemlju od povratka virusa".
 

Komentari (0)

Evropa