Evropa

Britanski par gubi bitku da održi sina u životu: Još 48 sati nade za roditelje dvanaestogodišnjaka

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2022

-

18:07

Britanski par gubi bitku da održi sina u životu: Još 48 sati nade za roditelje dvanaestogodišnjaka
Pol Batersbi i Holi Dens - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Roditelji 12-godišnjeg dečaka koji je ostao u komatoznom stanju nakon što je pretrpeo "katastrofalno" oštećenje mozga izgubili su danas na sudu, jer nije uvažena njihova žalba kojom su želeli da spreče lekare da prekinu da njihovog sina održavaju u životu.

Troje sudija Apelacionog suda odlučilo je o tome šta je u najboljem interesu Arčija Batersbija, koji je 7. aprila pronađen bez svesti kod kuće, a njegova majka rekla je da veruje da je on možda učestvovao u nekom onlajn izazovu, prenosi AP.

Lekari koji leče tinejdžera u Kraljevskoj londonskoj bolnici veruju da je umro i kažu da nastavak lečenja za održavanje života nije u njegovom najboljem interesu.

Navodi se da su njegovi roditelji Holi Dens i Pol Batersbi podneli žalbu nakon što su se dvoje sudija Višeg suda složili sa lekarima.

profimedia

 

Jedan od njih, sudija Entoni Hejden opisao je ono što se dogodilo Arčiju kao "tragediju nemerljivih razmera", ali je rekao da su medicinski dokazi "ubedljivi i jednoglasni".

On je naveo da je "slika veoma tmurna", pa bi nastavak lečenja samo odložio njegovu smrt.

Trojica žalbenih sudija danas su odbacila pokušaj roditelja da ponište presudu nižeg suda.

Majka Holi Dens tvrdila je da je videla indicije da je Arči, koji je priključen na respirator, dva puta pokušao da samostalno diše u poslednjih nekoliko dana.

Nasuprot tome, žalbeni sudija Endrju Mekfarlejn rekao je da medicinsko osoblje nije videlo "nikakve znakove života" kod Arčija.

On i dvojica njegovih kolega žalbenih sudija rekli su da će odložiti završetak Arčijevog lečenja za 48 sati nakon što su njegovi roditelji rekli da žele da zatraže od Evropskog suda za ljudska prava da razmotri slučaj.

Komentari (0)

Evropa