Evropa

Više od 100 vatrogasaca zaštitilo zonu oko požara u Berlinu

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2022

-

17:55

Više od 100 vatrogasaca zaštitilo zonu oko požara u Berlinu
Tanjug/AP/Christophe Gateau - Copyright Tanjug/AP/Christophe Gateau

veličina teksta

Aa Aa

Više od 100 vatrogasaca postavilo je perimetarsku zaštitnu zonu 1.000 metara od središta požara koji je danas zahvatio šumu u blizini poligona na kojem se skladište i uništavaju eksplozivi pronađeni u opštini Celendorf u Berlinu.

Požar je ranije danas izazvala eksplozija na poligonu u zapadnom delu glavnog grada Nemačke, a vatra se proširila na 15.000 kvadratnih metara Grunevalda, šumovite oblasti u kojoj se nalaze luksuzne vile i jezera, saopštile su vatrogasne snage, prenosi Rojters.

Vatrogasci nisu uspeli da dođu do središta požara, jer je došlo do nekoliko eksplozija.

Tanjug/AP/Michael von Rein, Haustechnik - Corbusierhaus

 

"Trenutno ne preduzimamo aktivne mere za gašenje požara. Bezbednost naših snaga za vanredne situacije je na prvom mestu", saopštio je portparol vatrogasne službe i dodao da stambeni objekti nisu ugroženi, prenosi Rojters.

Vatrogasna služba je na Tviteru objavila da je zatražila od nemačke vojske helikopter za gašenje požara i oklopna vozila.

Policija je saopštila da je isporučila vodene topove. U Berlinu se često sprovode operacije uklanjanja bombi, jer se još uvek otkrivaju eksplozivi iz Drugog svetskog rata.

Lokalitet Grunevald se koristi za deaktiviranje stare municije, kao i oružja i vatrometa.

Tanjug/AP/Kay Nietfeld

 

U funkciji je od 1950. godine i opremljen je sistemima za dojavu požara i protivpožarnom ogradom širine nekoliko metara, objavila je policija na Tviteru.

Eksplozivi koji su tamo bili uskladišteni su neprestano prskani vodom. Nemačka već više od nedelju dana pokušava da ugasi i šumske požare na granici sa Češkom, navodi Rojters.

Komentari (0)

Evropa