Evropa

Gori fabrika rastvarača u Milanu: Širi se crni dim, ljudima naloženo da zatvore prozore, više povređenih (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2022

-

15:30

Gori fabrika rastvarača u Milanu: Širi se crni dim, ljudima naloženo da zatvore prozore, više povređenih (VIDEO)
Gori fabrika rastvarača u Milanu: Širi se crni dim, ljudima naloženo da zatvore prozore, više povređenih (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šest osoba je povređeno, od kojih jedna teže u požaru u fabrici Nitrolhimika u industrijskoj zoni Milana, koja se bavi proizvodnjom rastvarača i odlaganjem opasnog otpada. Gore hiljade litara rastvarača, a građani su pozvani da zatovre prozore, prenosi Ansa.

Iz magacina Nitrolhimice diže se visoki stub crnog dima. Na gašenju požara angažovano je oko 100 vatrogasaca, dok policija čuva područje.

Podinuti su i helikopteri iz kojih se sprovodi uzorkovanje vazduha. Kako je saopštila lokalna policija, požar je izbio nešto posle 10 sati nakon eksplozije praćene plamenom do koje je došlo iz još neutvrđenih razloga.

U trenutku izbijanja požara, koji je takođe izazvao eksploziju u kompaniji je bilo ukupno 17 zaposlenih u kompaniji. Policija je izolovala područje zahvaćeno požarom, a iz predostrožnosti evakuisana su i preduzeća koja nisu zahvaćena plamenom. Crveni krst je postavio punkt prve pomoći.

Komentari (0)

Evropa