Evropa

Navaljni: Ne dozvoljavaju mi normalan kontakt sa advokatima

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2022

-

18:05

Navaljni: Ne dozvoljavaju mi normalan kontakt sa advokatima
Aleksej Navaljni - Copyright Tanjug/AP/Evgeny Feldman/Meduza

veličina teksta

Aa Aa

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je da mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju kontakt s advokatom, a da sva prepiska s njegovim pravnim timom sada podleže trodnevnim proverama.

Navaljni je preko svojih advokata poručio da su zatvorski administratori odbili da mu kažu razloge za taj potez i da on sada komunicira sa svojim advokatima kroz "dvostruko plastično staklo sa rešetkama unutra", prenosi Rojters.

Navaljni je rekao i da zatvorske vlasti tvrde da on "nastavlja da čini zločine iz zatvora", ali da su odbili da kažu o čemu se radi.

Ruska Federalna zatvorska služba nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Rojters podseća da Navaljni, najglasniji kritičar predsednika Vladimira Putina u Rusiji, služi kaznu od 11 i po godina nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne slobode i prevaru i nepoštovanje sudskih odluka.

On ističe da su sve optužbe protiv njega izmišljene kao izgovor da se uguši neslaganje sa režimom i osujete njegove političke ambicije.

Navaljni se prošle godine dobrovoljno vratio u Rusiju iz Nemačke gde je lečen, prema nalazima zapadnih laboratorija, od pokušaja trovanja nervnim gasom iz sovjetskog vremena.

Rusija poriče da je pokušala da ubije Navaljnog.

Komentari (0)

Evropa