Evropa

Rekordna zaplena heroina u Nemačkoj: Četvorica uhapšena zbog 700 kilograma droge

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2022

-

21:10

Rekordna zaplena heroina u Nemačkoj: Četvorica uhapšena zbog 700 kilograma droge
Rekordna zaplena heroina u Nemačkoj: Četvorica uhapšena zbog 700 kilograma droge - Copyright Tanjug/R.Priebe/Pr-Video/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe privedene su u Nemačkoj nakon zaplene oko 700 kilograma heroina, jedne od najvećih u toj zemlji, saopštila je danas nemačka policija.

Droga je zaplenjena u Hamburgu krajem avgusta u okviru operacije protiv kriminalne grupe koja je krijumčarila narkotike iz Irana, prenosi Rojters.

Tada su uhapšeni neimenovani 40-godišnji tursko-srpski državljanin koji je osumnjičen kao kolovođa, 35-godišnji Iranac, 53-godišnji turski posrednik i 54-godišnji Nemac, koji je osumnjičen da je koristio logističku flotu svoje firme za transport droge.

Dvojica su privedena u Holandiji, a po jedan u Nemačkoj i Španiji. Policija je tada zaplenila i dokumenata, laptopove, uređaje za skladištenje podataka, pametne telefone i vozila.

Tužioci traže izručenje trojice uhapšenih u inostranstvu, a sud u Drezdenu treba da donese odluku o tome da li osoba koja je pritvorena u Nemačkoj treba da bude uhapšena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa