Evropa

Danska kraljica pozitivna na koronu nakon prisustva sahrani britanske kraljice

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

17:37

Danska kraljica pozitivna na koronu nakon prisustva sahrani britanske kraljice
Tanjug/AP/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix - Copyright Tanjug/AP/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

veličina teksta

Aa Aa

Danska kraljica Margreta Druga pozitivna je na testu na koronavirus, nakon što je prisustvovala sahrani britanske kraljice Elizabete Druge, saopštila je danas danska kraljevska palata.

Kako se navodi, Margreta (82), koja je na tronu već 50 godina, otkazala je svoje službene dužnosti nakon testiranja koje je obavljeno sinoć, prenosi Rojters.

Njen najstariji sin, prestolonaslednik princ Frederik i njegova supruga, princeza Meri, zauzeće kraljičino mesto na svečanoj večeri sa zvaničnicima danske vlade i članovima parlamenta.

Margreta je već bila pozitivna na koronavirus u februaru ove godine. Tada je palata je saopštila da je kraljica primila tri doze vakcine protiv kovida19.

Margareta je bila među zvanicama koje su prisustvovale sahrani britanske kraljice Elizabete Druge u ponedeljak u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Nakon smrti britanske kraljice Elizabete Druge, kraljica Margreta je preuzela titulu monarha sa najdužim stažom u Evropi.

Na danskom prestolu se nalazi od 15. januara 1972, nakon što je njen otac, kralj Frederik Deveti, umro posle kraće bolesti.

Komentari (0)

Evropa