Evropa

Nemačka postigla dogovor sa Abu Dabijem o uvozu tečnog prirodnog gasa

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

16:35

Nemačka postigla dogovor sa Abu Dabijem o uvozu tečnog prirodnog gasa
Nemačka postigla dogovor sa Abu Dabijem o uvozu tečnog prirodnog gasa - Copyright Tanjug/Saudi Press Agency via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka kompanija za elektroprivredu "RWE" postigla je dogovor sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija (ADNOC) o isporuci tečnog prirodnog gasa do kraja decembra, objavio je danas "RWE".

Saopštenje je usledilo tokom drugog dana boravka nemačkog kancelara Olafa Šolca u regionu Persijskog zaliva u pokušaju da obezbedi alternativne izvore energenata, preneo je Rojters.

"Moramo da se uverimo da je proizvodnja LNG (tečnog prirodnog gasa) u svetu napredna do tačke u kojoj se može zadovoljiti velika potražnja koja postoji bez potrebe da se pribegava proizvodnim kapacitetima koji postoje u Rusiji", rekao je Šolc novinarima pre nego što je dogovor objavljen.

U okviru prve isporuke LNG biće isporučeno 137.000 kubnih metara LNG terminalu u Brunsbuetelu u blizini Hamburga, saopštio je "RWE".

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al-Nahjan potpisao je sporazum sa Šolcom koji pokriva ubrzanje energetske bezbednosti i industrijski rast.

Šolc je otputovao u Katar posle sastanaka u Abu Dabiju. On je juče u Džedi razgovarao sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom.

Komentari (0)

Evropa