Evropa

Poplava na Kritu, ima i poginulih: Ulice na ostrvu se pretvorile u reke, aerodrom zatvoren do daljeg (VIDEO)

Komentari

Autor: Ekathimerini

15/10/2022

-

15:48

Poplava na Kritu, ima i poginulih: Ulice na ostrvu se pretvorile u reke, aerodrom zatvoren do daljeg (VIDEO)
Poplava na Kritu, ima i poginulih: Ulice na ostrvu se pretvorile u reke, aerodrom zatvoren do daljeg (VIDEO) - Copyright Facebook.com/Leonidas Aretakis

veličina teksta

Aa Aa

Jedna muška osoba je nastradala, a ženska se vodi kao nestala nakon što je bujica odnela njihov automobil u more u poplavama koje su danas pogodile severnu obalu grčkog ostrva Krit, saopštile su grčke vlasti. Putevi su pretvoreni u reke, a aerodrom je zatvoren do daljnjeg, izvestila je novinska agencija AMNA.

Najdranatičnije je u mestu Agia Pelagija, u opštini Malevizio, oko 25 kilometara zapadno od Irakliona, gde je brza promena vremena izazvala velike poplave u poslednjih nekoliko sati, prenosi protal Ekathimerini.

Vatrogasna brigada primila je na stotine poziva da dovede ljude na sigurno ili da ispumpa vodu iz poplavljenih zgrada na ostrvu, rekao je zvaničnik vatrogasne brigade.

Lokalni mediji javljaju da je još ljudi nestalo u Agia Pelagiji i u susednom gradu Ligariji, gde su vatrogasci spasili ženu iz vozila koje je završilo u moru.

Vatrogasna služba je saopštila da je voda odnela devet automobila. Obalska straža je pozvana da učestvuje u potrazi za nestalim osobama.

Aerodrom Nikos Kazantzakis u Iraklionu ostao je zatvoren nakon što je nekoliko područja poplavljeno. Menadžer aerodroma Giorgos Pliakas rekao je za "Cretapost" da, sve dok se voda ne spusti, neizvesno je kada će letovi ponovo krenuti.

U Sitiji, u istočnoj regionalnoj jedinici Lasiti, osam turista i jedan čuvar zarobljeni su u lokalnom arheološkom muzeju, dok su još četiri osobe zaglavljene u dva automobila, javili su lokalni novinski sajtovi.

Komentari (0)

Evropa