Evropa

Vlada proglasila vanredno stanje: Klizište na ostrvu Iskija odnelo više života, za mnogima se još traga

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2022

-

17:14

Vlada proglasila vanredno stanje: Klizište na ostrvu Iskija odnelo više života, za mnogima se još traga
Vlada proglasila vanredno stanje: Klizište na ostrvu Iskija odnelo više života, za mnogima se još traga - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje sedam osoba, uključujući bebu staru tri nedelje, brata (5) i sestru (11), nastradalo je na južnom italijanskom ostrvu Iskija nakon što je klizište izazvano jakom kišom opustošilo gradić Kazamičola, saopštila je danas kancelarija prefekta Napulja.

Vlasti Napulja su potvrdile da se pet osoba i dalje vodi kao nestalo i dodale da postoji strah da su one zatrpane ispod urušene zemlje.

Preostale žrtve su roditelji bebe, lokalni stanovnik (31) i bugarski turista, preneo je AP.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana danas i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.

Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni, preneo je AP.

Prethodno su prefekt Napulja Klaudio Palomba potvrdio je da su u klizištu sa naslagama blata i odronima, koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, poginule dve ženske osobe, devojčica čije je telo izvučeno danas iz porodične kuće i 31-godišnje žene, čije je telo pronađeno juče, a da se još 10 ljudi vode kao nestali u Kazamičolu.

Veoma jaka kiša pokrenula je juče pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa