Evropa

Najmanje petoro poginulih u eksploziji u stambenoj zgradi na britanskom ostrvu Džerzi

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2022

-

21:21

Najmanje petoro poginulih u eksploziji u stambenoj zgradi na britanskom ostrvu Džerzi
Tanjug/AP/Aaron Chown/PA - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown/PA

veličina teksta

Aa Aa

Policija na Džerziju objavila je danas na Tviteru da je broj poginulih u eksploziji u stambenoj zgradi na tom britanskom ostrvu sada povećan na pet i da se traga za još četiri osobe.

Predstavnici službi za vanredne situacije su, međutim, saopštili da su male šanse da u ruševinama zgrade pronađu još preživelih, javlja Rojters.

Šef policije Džerzija Robin Smit je rekao da je obavljena temeljna i mukotrpna pretraga za stradalima odmah nakon eksplozije, ali de će se potraga nastaviti i u narednim nedeljama.

On je rekao da je ''teško precizirati'' ukupan broj smrtnih slučajeva, kao i da se ''strahuje da bi ih moglo biti i 12'', preneo je Rojters.

''To je broj do kojeg se nadamo da nećemo doći, ali jeste broj koji možemo očekivati'', rekao je Smit i dodao da ''izgleda da je curenje gasa prouzrokovalo eksploziju''.

Glavni vatrogasni oficir Pol Braun rekao je za medije da oni ''ne odustaju od potrage za voljenima''. BBC navodi da je ranije potvrđeno da je vatrogasna služba obišla stanove u toj zgradi u petak nakon što su stanari prijavli da se oseća miris gasa.

Odgovarajući na navode da je reč o kriminalnim radnjama, Pol Braun je rekao da on ne isključuje nijednu mogućnost i dodao da je ''najvažnije utvrditi istinu, tako da će istraga biti transparentna''.

Kompanija koja snabdeva Džerzi gasom saopštila je da sarađuje sa vatrogasnom službom na istrazi uzročnika eksplozije. Džerzi je samoupravna ostrvska država pod vlašću Velike Britanije i nalazi se u blizini severozapadne obale Francuske.

Komentari (0)

Evropa