Evropa

Racije u Nemačkoj u objektima povezanim sa klimatskim aktivistima: Pod istragom više od 11 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2022

-

13:51

Racije u Nemačkoj u objektima povezanim sa klimatskim aktivistima: Pod istragom više od 11 osoba
Racije u Nemačkoj u objektima povezanim sa klimatskim aktivistima: Pod istragom više od 11 osoba - Copyright Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemački istražitelji sproveli su racije u objektima povezanim sa članovima grupe klimatskih aktivista "Poslednja generacija" zbog akcija protiv rafinerije nafte u istočnoj Nemačkoj, saopštile su danas nemačke vlasti.

Istraga je prvenstveno odnosi na akcije aktivista u rafinerijIi nafte na granici Nemačke sa Poljskom iz aprila, koje su delimično dovele do prekida dotoka nafte.

Tužilac je izjavio da je pretreseno 11 objekata širom zemlje, a kako prenosi AP, pod istragom je nešto više od 11 ljudi zbog sumnje da su ometali javne poslove, a istražuju se i sumnje o kriminalnoj organizaciji.

"Poslednja generacija" napisala je u svojim objavama na društvenim mrežama da su im oduzeti laptopovi i mobilni telefoni, prenosi AP.

Grupa je saopštila da vlada vodi zemlju ka "klimatskom kolapsu" i da se zavetuju da će nastaviti neprekidno da rade, jer su poslednja generacija koja može to da uradi.

Grupa je u poslednjih nekoliko meseci organizovala blokade puteva i proteste u kojima su gađali umetnička dela u muzejima.

Komentari (0)

Evropa