Evropa

Edvard Ferguson imenovan za novog ambasadora Velike Britanije u Srbiji: "Oduševljen sam što se vraćam u region"

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

19:48

Edvard Ferguson imenovan za novog ambasadora Velike Britanije u Srbiji: "Oduševljen sam što se vraćam u region"
Edvard Ferguson imenovan za novog ambasadora Velike Britanije u Srbiji: "Oduševljen sam što se vraćam u region" - Copyright gov.uk

veličina teksta

Aa Aa

Velika Britanija imenovala je Edvarda Fergusona za novog ambasadora za Srbiju, objavljeno je danas na sajtu britanske vlade.

Kako se navodi, Ferguson, koji će na toj funkciji naslediti aktuelnu ambasadorku Šan Maklaud, preuzeće dužnost tokom jula 2023. godine.

Ferguson je bio ambasador Velike Britanije u BiH u periodu od 2014. do 2018. godine, a potom je od 2018. do 2022. bio viši savetnik za odbranu u britanskoj ambasadi u Vašingtonu i direktor za SAD u Ministarstvu odbrane, navodi se u njegovoj biografiji objavljenoj na sajtu britanske vlade.

Kako se dodaje, od 2011. do 2014. bio je šef odeljenja za strategiju i prioritete u Ministarstvu odbrane, a od 2009. do 2011. šef politike za Avganistan i Pakistan. Oženjen je i ima troje dece.

Novoimenovani ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson danas je, u poruci objavljenoj na Tviteru na srpskom jeziku, poručio da je oduševljen što se ovog leta vraća u region koji voli.

"Velika mi je čast i oduševljen sam što se kao britanski ambasador u Srbiji ovog leta s porodicom vraćam u region koji baš volimo", napisao je Ferguson ćirilicom na Tviteru i podelio zastave Velike Britanije i Srbije.

 

Komentari (0)

Evropa